Erekció a fejben és a nadrágban

A kimondott szó teremtő erővel bír. Ez a kijelentés nem szorul különösebb magyarázatra főleg nem egy olyan keresztény alapokon nyugvó társadalomban, mint az európai. Még a magukat ateistának vallók számára is ismerősen kell csengjen a bibliai idézet „És monda az Úr…” és amit az úr kimondott az meg is valósult. A szóval való teremtés, alkotás tehát nem ismeretlen számunkra. A szavak azonban önmagukban is alkotások, gondolataink kivetülései, ha pedig a szavak teremtő erővel bírnak, akkor a gondolataink is. Minden fejben dől, ahogyan azt mondani is szoktuk. Test, lélek és szellem elválaszthatatlan egységet alkotnak, így minden tevékenység, ami lélek és szellem szinten zajlik, az kihatással van a fizikai állapotunkra is. Ugyanez fordítva is igaz, egy kedvező fizikai hatás, pl. egy simogatás a lelkünket is simogatja, még egy pofon, vagy ütés, odabent ugyan úgy fáj, mint a bőrünkön. Ha gondolataink erejét megtanuljuk tudatosan használni odafigyeléssel és önkontrollal, hihetetlen változásokat tapasztalhatunk a fizikai állapotunkban.
A fáradtság és a stressz rengeteg energiát emészt fel, ami a testet és a lelket egyaránt kimeríti. Lelki tünete lehet a levertség a szorongás és a depresszió, fizikai pedig lehet az álmatlanság vagy a merevedési problémák megjelenése. Az ágybéli kudarcok egy ördögi körbe sodorhatják azt, aki nem kezeli megfelelően ezt a problémát. Ha a merevedési zavart kudarcként éljük meg vagy úgy, mint férfiasságunk elvesztését, komoly önismereti vállságba kerülhetünk. A férfiasság elvesztésének tévképzete önbizalomhiányt és szorongást eredményez, amelyek még jobban gátolják a teljesítő képességet. Először csak a szexuális teljesítmény romlik, majd az élet többi területén is jelentkeznek a szorongás tünetei, ami akár depresszióhoz is vezethet.
Ez azonban könnyen megelőzhető pozitív gondolkodással, önszuggesztióval és önsegítő gyakorlatokkal. Először is elemezzük saját magunkat, figyeljük meg, milyen helyzetekben, szituációkban jelentkeznek a merevedési problémák. Mi az, ami zavar bennünket, milyen gondolatok keringenek a fejünkben? Ha ez megvan, akkor a negatív gondolatok helyét töltsük fel pozitív tartalommal. A szex örömteli és kielégítő lehet behatolás nélkül is. Párunkat számtalan egyéb módon is eljuttathatjuk a csúcsra, koncentráljuk ezekre az alternatív megoldásokra. Fogadjuk el és szeressük a saját testünket, adottságainkat. Ha nem vagyunk elégedettek magunkkal vélt vagy valós hibáinkra akaratlanul is felhívjuk partnerünk figyelmét. A megfelelő kommunikáció szintén nagyon sokat segíthet. Kísérletezzenek együtt! Mi az ami mindkét félnek jól esik és megfelelő izgalmi állapotba hozza a péniszt? Beszéljék meg, mind a pozitív mind a negatív tapasztalataikat, nyíljanak meg egymás előtt. Az intim együttléthez lelki és szellemi szinten is meg kell valósítani az összhangot, csak így érhető el a tökéletes aktus.
Létezik egy önbizalom növelő gyakorlat: Nézzünk szembe a saját tükörképünkkel és mondjuk el tízszer, hogy Sikeres vagyok, vagy szép vagyok, vagy ma jó napom lesz. Először idegenkedni fogunk a kijelentésektől, de napokon és heteken át ismételgetve el fogjuk hinni, hogy amit mondjunk az igaz és úgy is fogjuk érezni magunkat. Aki merevedési problémákkal küzd, összeállíthatja a saját önbizalom növelő mantráját pl. Egészséges férfi vagyok, kemény merevedésre képes férfi vagyok stb. A variációknak csak a képzeletünk szabhat határt.
Ha el tudjuk hitetni magunkkal, hogy képesek vagyunk rá, akkor képesek is leszünk. Kis pozitív változás nem létezik, csak nagy, mert egyik ilyen esemény vonzza maga után a többit. Sikeresek, életerősek és magabiztosak leszünk!

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.