Életmód váltás és az erősebb erekció

Az ágyban jelentkező problémák oka nem feltétlenül ott is keresendő. A merevedési zavar gyakran a férfi nemi szervektől teljesen független fizikai vagy lelki diszfunkció miatt alakul ki. A férfierő elvesztése vagy meggyengülése intő jel lehet, hogy valami nincs rendben, valamin változtatni kell.
Egy egészségesebb, tudatosabb életmód hozzásegíthet a panaszok enyhüléséhez, megszűnéséhez. A megfelelő fizikai állapot csak javíthat álló- és teljesítő képességünkön. Első lépésként hagyjuk fel káros szenvedélyeinkkel, a dohányzás és az alkoholfogyasztás köztudottan csökkentik a nemi vágyat, és gátolják az erekciót. A nikotinnak érszűkítő hatása van, ami megnehezíti a vér szabad áramlását, ennek következtében a barlangos testek nem tudnak feltöltődni és az erekció elmarad, vagy túl hamar véget ér. Az alkohol mámorában megszűnik a test fölötti kontrol, az izmok ernyedté válnak, ez a péniszre is igaz. Arról nem is beszélve, hogy cigaretta és sörszagot árasztva nehezen találunk olyan hölgyet, aki hajlandó ágyba bújni velünk.
Érdemes átgondolni és átalakítani a táplálkozási szokásainkat is. Kerüljük a telített zsírsavakban gazdag és a koleszterin dús ételeket, ezek az anyagok könnyedén lerakódnak az erek falán és érszűkületet idéznek elő. Az erekció eléréséhez pedig elengedhetetlen a vér szabad áramlása. Fogyasszunk vitamindús ételeket, sok zöldséget és gyümölcsöt. Ha tehetjük együnk kifejezetten olyan ételeket, amelyek erősítik a potenciát, pl. banánt, gránát almát vagy fügét. Ezekben a gyümölcsökben számos olyan vitamin és ásványi anyag van, amelyek jótékonyan hatnak vagy a férfi nemi hormonok termelődésére, vagy vérbőséget okoznak.
A kismedence egészsége és a benne található szervek egészséges működése nagyon fontos, ezekre is figyeljünk oda. A húgyúti fertőzésekkel, prosztata problémákkal forduljunk orvoshoz. Megelőzésképpen fogyasszunk olyan vitaminokat, táplálék kiegészítőket vagy teákat, amelyek segítenek ezen szervek egészségének megőrzésében.
Tartsuk tisztító kúrát, ehhez érdemes kikérni táplálkozási szakértő vagy orvos tanácsát, aki segít kiválasztani a számunkra legmegfelelőbb kúrát. Egy rosszul megválasztott salaktalanító kúra többet árt, mint használ, fennállhat a kiszáradás vagy a legyengülés veszélye. Egy megfelelő kúrával azonban rengeteg méreganyagtól szabadulhatunk meg, melynek köszönhetően testünk szinte újjá születik. Ezek a változások az ágyban sem maradnak észrevétlenek.
Az egészséges életmódhoz a mozgás is hozzá tartozik. Az intim tornáról a legtöbbünknek egy csapat tarka szivacsokon terpesztő nő jut eszébe, pedig az intim izmok karban tartása a férfiak számára is ugyan olyan fontos. Nem elhanyagolható előnye, hogy általa megelőzhető az idős kori inkontinencia, ugyanakkor az intim izomzat tudatos mozgatása a partner számára is különleges élményt jelenthet. Minden izommunka megemeli az igénybevett szövetek vérellátottságát, ami elsődleges fontosságú az erősebb erekció elérésért. Az intim izmok tornája nem igényel különösebb erőfeszítést, emellett nyugodtan űzhetünk egyéb sportágakat is. Bármilyen mozgás megteszi, ami alkatunknak és életkorunknak megfelelő, legyen az egy óra az edzőteremben, futás vagy egy kiadós séta a jó levegőn. A friss oxigéntől új erőre kapnak a szervek, növekszik a tüdő és a szív kapacitása. Ha kellő fizikai erőnléttel rendelkezünk a szexuális aktus sem lesz megterhelő.
Végül de nem utolsó sorban: Lassítsunk! A merevedési zavarok egyik kiváltó oka lehet a fáradtság. Pihenjünk, sportoljunk élvezzük a szabad időnket. A munkahelyi problémákat ne vigyük haza és főleg ne vigyük be a hálószobába. A közös háló legyen egy kis szentély, aminek a küszöbén letesszük a lelki terheinket. Legyen az a hely a pihentető alvásé és a szenvedélyes szeretkezéseké.

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.