Hatalom, Pénz, Merevedés

Biztosan mindenki látta már a közösségi oldalakon vírusként terjedő videót, amely azt hivatott bebizonyítani, hogy a nőket párválasztás során csak a pénz motiválja. A videó főhőse először munkásruhában, dolgozó hétköznapi emberként jelenik meg hősnőnk életében, aki természetesen tudomást sem vesz a csóró melósról, felszegett fejjel tovatipeg kis kosztümjében, tűsarkú cipőcskéin. Hősünk azonban nem hagyja ennyiben a dolgot, drága kocsit és öltönyt bérel, hogy bebizonyítsa ennyi kell csak a hódításhoz. Láss csodát az előbb említett hölgy megbabonázva az anyagi javak látványától azonnal a férfi karjába omlik. Micsoda eredeti és tanulságos történet! Szinte látom, ahogyan a gép előtt ülő férfiak hátra dőlnek, elégedetten konstatálva, hogy lám-lám a szebbik nem milyen anyagias, pénzhajhász, felszínes stb. Túlzásnak érzem ezt annak tudatában, amit egy másik kísérlet bizonyított, miszerint a férfiak jobban félnek attól, hogy egy vak randin kövér partnerbe botlanak, minthogy egy mániákus sorozatgyilkossal hozza őket össze a társkereső oldalak cyber Cupidója. Nők kontra férfiak 1:1. De ne menjünk most bele a nemek harcába, inkább nézzünk a dolog mélyére. Valóban szexuális vonzalmat kelt a nőkben a vastag pénztárca, vagy a szimpátia csupán az anyagi javaknak szól?
A vállságnak köszönhetően a megélhetés, munkahely teremtés nehezebb, mint valaha. Azonban a férfiaknak fizikai adottságaiknak köszönhetően még mindig könnyebb az elhelyezkedés, még a szűkös lehetőségek között is megtalálhatják a számításukat. A nők lehetőségei az elhelyezkedés terén korlátozottabbak a fizetésük pedig rendszerint nem éri el férfi társaik keresetét. Ahhoz, hogy megteremtsék maguk és a családjuk anyagi biztonságát nagy valószínűséggel olyan partnert fognak keresni, aki ezt biztosítani tudja. Ám ez is csak egy, a számtalan más szempont mellett, amit a nők figyelembe vesznek párválasztáskor. Ez az átlag, de rugaszkodjunk kicsit el az átlagostól.
Nézzük meg ugyanezt luxus kivitelben! A hatalommal bíró, gazdag férfiakat kortól és külső adottságaiktól függetlenül rendszeresen ostromolják a hölgyek. A vonzalom természetesen a pénznek is szólhat, de egy sokkal régebbi ősibb ösztön is munkálkodhat a háttérben. A gazdagsághoz és a hatalomhoz rendszerint elégedettség és kellő önbizalom is társul. A magabiztosság és mások irányításának képessége olyan tulajdonságok, amelyek az ősközösségi társadalmakban a horda vezetőjét jellemezték, még régebben pedig a csoportot vezető alfa hímet. Ez a hím dominanciájának köszönhetően az összes alárendelt nőstényt birtokolja. A nőstények pedig csak vele hajlandóak párosodni, hogy utódaiknak a legjobb és legéletképesebb géneket örökíthessék tovább. Ez az ősi ösztön most is jelen van a hölgyekben, erős és életrevaló, egészséges gyerekekre vágynak és arra a férfira, aki ezt biztosítani tudja. Ösztöneik az súgják, hogy egy férfi, aki ilyen magas társadalmi pozíciót tölt be, érdemes a figyelemre. Egy több száz feleséggel bíró ókori vagy középkori uralkodó számára a hárem ugyan olyan fontos státusz szimbólum volt, mint az erős hadsereg vagy a tele kincstár. A hárem hölgyek között komoly rivalizálás folyt a kedvenc feleség vagy ágyas szerepéért. Az egészséges versengés most is az egyik mozgatórugója a párválasztásnak. Édesebb a győzelem, ha mások orra elöl happolhatjuk el a trófeát.
Az a férfi, aki tisztában van saját dominanciájával, erejével és lehetőségeivel mágnesként vonzza a hölgyeket. Magabiztosságának köszönhetően pedig az ágyban is remekelni fog. Arról nem beszélve, hogy ha mégis gondok adódnának a merevedéssel, bármilyen potencianövelő ételt, tablettát vagy beavatkozást meg tud fizetni. A lehetőségei korlátlanok.

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.