A korai magömlés kezelése

Bár kevesen ismerik be, azért sejthető, hogy aki merevedési zavarokkal, vagy korai magömléssel küzd, nincs egyedül a problémájával. Sőt körülbelül százötvenmillió férfitársával osztozik a kellemetlenségekben, akik bevallottan használnak valamiféle serkentőszert teljesítményük fokozása érdekében.

Mindenki teljesebb szexuális életre vágyik és törekszik partnere kielégítésére, ez azonban nem mindig egyszerű. Rohanó, felfokozott életvitelünk káros hatásai a hálószobánkba is beférkőznek, és most nem az alvászavarokra gondolok, bár az is meglehetősen gyakori probléma. A stressz és szorongás sajnos része az életünknek és a minden napjainknak. Az állandó frusztráció egyik tünete lehet a korai magömlés is, amely a férfiak 20-30%-át érinti. Előfordulhat, hogy valamilyen betegség vagy gyulladás áll a probléma hátterében, de a korai ejakuláció általában lelki okokra vezethető vissza. Tehát, ha orvosolni szeretnénk a problémát, először a fejünkben kell rendet tenni.

Korai magömlés során az ejakuláció bekövetkezhet már a behatolás előtt, vagy nem sokkal a behatolás után, még mielőtt a partnert sikerült volna kielégíteni. A magömléshez vezető mechanikus folyamatot a makk ingerlése váltja ki. Körülbelül 20-30 másodperccel az orgazmus előtt a művelet még megszakítható és késleltethető, a beteljesülés előtt 4-5 másodpercben a folyamat már visszafordíthatatlan. Nagyfokú önismeret és odafigyelés szükséges ahhoz, hogy kitapasztaljuk saját határainkat. Ez azonban tanulható és bárki számára elsajátítható. Néhány egyszerű módszerrel pedig késleltethető az orgazmus.

A korai magömlés egyik kiváltó oka lehet, hogy a péniszt és a makkot túl sok izgató inger éri már az előjáték során is, így miután behatolásra kerül a sor, túl hamar bekövetkezik az orgazmus. Ezt kiküszöbölhetjük azzal, hogy kihagyjuk a pénisz izgatását az előjátékból és arra törekszünk, hogy a partnerünket megfelelő hangulatba hozzuk. Minél jobban sikerült a nőt felizgatni, annál könnyebben jut el a csúcsig, jó eséllyel még azelőtt, hogy végeznénk.

Csökkenthetjük a makkot ért ingereket óvszer használatával is. A nagyobb fogamzásgátló termékeket gyártó cégek palettáján szerepelnek olyan óvszerek, amelyek speciális síkosítót tartalmaznak. Ez az anyag kis mértékben érzéketlenebbé teszi a péniszt, ezáltal biztosít hosszabban tartó élvezetet. Ugyan ezen az elven működnek a különböző érzéstelenítőt tartalmazó spray-k és krémek. Ezeknek azonban lehet olyan mellékhatása, hogy az ingerszegény állapot miatt, nem lesz kellő mértékű az erekció.

Elsajátítható az úgynevezett „stop start” technika, amelynek légyege, hogy folyamatosan megszakítják, majd újrakezdik a pénisz ingerlését. A cél, hogy minél inkább elnyújtsák a kényeztető szakaszt, mielőtt bekövetkezne a magömlés. Ezt önkielégítés közben is érdemes gyakorolni, hogy minél inkább felismerjük azokat a pontokat, ahonnan még visszafordítható a folyamat.

Késleltethető a magömlés a kompressziós vagy elszorító módszerrel is. Amikor a férfi érzi a magömlés közeledtét, vagyis kb. 20-30 másodperccel az orgazmus előtt, megszűnteti a pénisz ingerlését és ujjával nyomást gyakorol makk és a fityma találkozási pontjára. Ezzel a technikával elszorítja azokat a pályákat, amelyek a makkból ingereket továbbítanak a herékbe, így megelőzhető az ejakuláció. Az eredmény szinte biztos, az időre azonban oda kell figyelnünk. A kritikus 4-5 másodperces szakaszban ez a módszer már nem használ, sőt fájdalmat is okozhat.

Végül, de nem utolsó sorban nagyon fontos a folyamatos önreflexió. Figyeljük meg a saját reakcióinkat, hogy mik azok, amik különös izgalommal töltenek el. Melyek azok a szituációk vagy konkrét pózok, amelyben nehezebben uralkodunk magunkon. Általánosságban kerülendőek azok a helyzetek, amelyben a férfié az irányító szerep, illetve, ahol az egész teste mozgásban van. Nyugodtan átadhatjuk a domináns szerepet a nőknek, hogy ellazultan, saját magunkra tudjunk figyelni. A kora magömlés kezelése egy tanuló folyamat, ami megfelelő partnerrel még izgalmas is lehet, ahogyan új technikákat és kényeztetési formákat próbálunk ki és sajátítunk el.

A lényeg, hogy legyünk optimisták és tartsunk rendet a saját gondolataink között. Minden más csak gyakorlás kérdése.

 

 

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.