Otthoni potencianövelők

Még a női test és nemi szervek az élet fenntartásának szimbólumai, addig a férfi nemi szerv a teremtő erő jelképe. Egy olyan kultúrában, amely alapvetően patriarchális szemléletű a férfierőnek, a férfiasságnak különösen nagy szerepet tulajdonítanak. A fallikus szimbólumok mind erőtől duzzadó, merevedő férfi nemi szerveket jelenítenek meg, ezek testesítik meg a végtelen lehetőséget és a teremtő erőt. Nem csoda, hogy egy ilyen kulturális alapokkal rendelkező társadalomban a férfiak legnagyobb félelme, hogy ez a képességük idővel vagy váratlanul megszűnik. Erekció híján elveszítik férfiasságukat, a lehetőséget, hogy partnerüknek örömet szerezzenek, szélsőséges esetben a gyermeknemzés képességét is. Olyan teher ez, amit korábban a férfiak igyekeztek maguk cipelni, mostanra azonban már a potencia zavar sem tabu téma többé. Egyre több adat és új ismeret lát napvilágot a merevedési problémák hátteréről és gyógymódjairól, a férfiak is felismerték, hogy ha mernek beszélni róla, könnyebben kapnak segítséget. A nyitott kommunikáció a partnerrel elsődleges fontosságú, hiszen a probléma adott esetben mindkét személyt érinti.

A merevedési zavarok elsősorban a 65 év felettiek életét keserítik meg, de fiatalabb korban is előfordulhat. Néhányszor tényleg bárkivel előfordul, ilyenkor még nem kell kétségbeesni, sem orvoshoz rohanni. Ha a merevedés nem elegendő a behatoláshoz, vagy nem tart ki végig a szexuális aktus alatt és két hónapnál hosszabb ideje fenn áll, akkor érdemes felkeresni egy szakembert. A potencia zavarok oka gyakran a lelki egyensúly felborulásában keresendők. Okozhatja a stressz, a szorongás vagy egyszerűen a fáradtság is. Ilyenkor a merevedési zavar csak tünet, amely elmúlik, amint feltártuk és kezeltük pszichés panaszokat. Ez esetben nincs feltétlenül szükség különböző potencianövelő szerekre, inkább beszélgetésre, lazításra, esetleg párterápiára.

A potencia zavar oka a helytelen életmódban is gyökerezhet. A dohányzás, a mértéktelen alkoholfogyasztás és más tudatmódosító szerek használata csökkenti a nemi vágyat és így kellő izgalom híján nem valósul meg az erekció. Hasonló hatása lehet egyes gyógyszereknek, főleg az antidepresszánsoknak, altatóknak, nyugtatóknak. Előfordulhat, hogy valamilyen betegség áll a háttérben, a cukorbetegség, prosztata problémák, vagy a gerincvelő sérülése. Ebben a cikkünkben ismertetjük a legjöbb potencianövelő szereket, melyek segítenek a fent említett betegségeknél is.

Ma már számos megoldás létezik, amelyekkel kiküszöbölhetők a potencia zavarok és általuk újra teljessé tehető a nemi élet. A pszichés tanácsadást már említettük, amely abban az esetben segíthet, ha a zavarokat depresszió, stressz vagy szorongás okozza. Szájon át bevehető potencianövelő tablettákat az orvos is felírhat. Ez esetben pontosan be kell tartani az adagolást és a rendszeres orvosi kontrol is nélkülözhetetlen. Léteznek a merevedést elősegítő helyileg alkalmazható gyógyszerek is, pl. egy hormon injekció, amelyet a pénisz tövébe kell beadni. A hormonok hatására a barlangos testek megduzzadnak. Az eredmény kb. 20 perc alatt érzékelhető és akár egy órán át is tarthat. Mivel az alkalmazott tű nagyon vékony a fájdalomérzet minimális, a készítmény viszont nem olcsó. Ugyan ezt a hormon egy applikátor segítségével kúp formájában is felhelyezhető a húgycsőbe. Onnan felszívódva fokozza a vérbőséget, ezáltal erekciót eredményez. Ezek mellett szintén otthon használható eszközök a különböző pumpák, amelyek nagyjából ugyanazon elv alapján működnek. Egy pumpa segítségével vákuumot képeznek egy a péniszre húzott csőben, majd amikor a hímtag megtelik vérrel egy gyűrű segítségével elzárják a visszaáramló vér útját, így érve el a kívánt eredményt. Végső megoldásként műtéti beavatkozás is kérhető, ilyenkor a sebész egy-egy implantátumot helyez el a pénisz két oldalában. Ezek segítségével szabályozható a merevedés, olyan mértékben és olyan gyakorisággal, ahogyan az viselője szeretné.

Léteznek más módszerek is, amolyan házi praktikák, különböző hatóanyagok, amelyekből krémet késztve, vagy elfogyasztva várható a javulás.

 

 

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.