Zöldségekkel és gyümölcsökkel a merevedési zavarok ellen

A pénisz merevségét a barlangos testekbe áramló vér biztosítja. Ebből az következik, hogy ami segít megőrizni az érrendszer egészségét, az segít megőrizni a kőkemény erekciót.

Bár eltérő genetikai adottságokkal rendelkezünk, megfelelő étrenddel és mozgásban gazdag életmóddal sokat tehetünk egészségünk megőrzéséért. Magyarországon a vezető halálok a szív-és érrendszer megbetegedése, ez felelős a halálesetek több, mint feléért. Ez ijesztő adat, szívünk egészségét és az egészséges életmódot mégsem vesszük eléggé komolyan.

Az egészség kulcsa a táplálkozásban rejlik, nem véletlenül mondják, hogy együnk sok gyümölcsöt és zöldséget. Ezek, amellett, hogy remek vitamin és ásványi anyag források flavonidokat is tartalmaznak. A flavonidok az élelmiszerek olyan komponensei amelyekből a szervezet nem képes ugyan energiát nyerni, mégis rendkívül fontosak. A korai kutatók még vitaminként azonosították őket, ez az elmélet azonban mára megdőlt. A mostani kutatásokban elsősorban a flavonidok antioxidáns és egészségmegőrző hatásait vizsgálják. Nagy szerepük van ugyanis az érrendszer egészségének megőrzésében, mivel csökkentik a hajszálerek törékenységét. Egy 25 évet felölelő finn tanulmány kimutatta, hogy azok, akik kellő mennyiségű flavonidokat juttatnak a szervezetükbe, 50%-al kevesebb eséllyel halnak meg valamilyen szív és érrendszeri megbetegedésbe, vagy annak szövődményébe.

A flavonidok tehát segítenek megőrizni az érrendszer egészségét, emellett antioxidáns hatásuk is van. Antibakteriális hatásúak és javítják az allergén tüneteket.

Ha szeretnénk tenni valamit érrendszerünk és egyúttal péniszünk egészségéért, akkor az alábbi zöldségekből fogyasszunk minél többet: brokkoli, karalábé, fehérkáposzta, vöröshagyma, lilahagyma, paprika, fodros saláta, spenót, zellerzöld, zeller gyökér, fehérrépa, torma. A magas flavonid tartalmú gyümölcsök pedig a következők: alma, körte, görögdinnye, sárgadinnye, szilva, sárgabarack, meggy, szeder, eper, dió, kivi, banán.

 

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.