A dohányzás súlyosan károsíthatja az ön férfiasságát

Divathóbortok jönnek és mennek. Láttunk már púderezett arcú, hosszú fürtös parókát viselő férfiakat és olyanokat is, akik szoknyát öltöttek. Ettől épp csak egy fokkal férfiasabb viselet a szűk farmernadrág és a csak tutyiként emlegetett vászoncipő. A szépségipar sem marad le a divat mögött. Gyártanak férfi körömlakkot, szemceruzát, rúzsokat ezzel elégítve ki a metroszexuális forradalom hullámait meglovagoló férfiak igényeit.

Szerencsére a klasszikus férfi attribútumok sosem mennek ki a divatból, így továbbra is vonzó marad a szőrős mellkas, a borosta és egy minden tekintetben az ereje teljében lévő férfi. Nem csoda, hogy a legtöbb férfiakra utaló jelzés egyben fallikus szimbólum is. A megfelelő erekció és a kielégítő szexuális teljesítmény nagymértékben hozzájárul a pozitív énkép kialakulásához. Ezért is gondolnánk, hogy a teljesítőképesség megtartása elsődleges fontosságú, sokan mégis helytelen életmóddal és káros szokásokkal szabotálják saját testi és lelki egészségüket. Az, hogy a dohányzás negatívan befolyásolja a merevedést már nem egyszerű városi legenda, hanem tény. Tíz dohányzó és merevedési zavarral küzdő férfiből négynél már egyetlen füstmentes nap után javulást lehetett felfedezni. A nikotin érszűkítő hatása közismert, a merevedés pedig elképzelhetetlen a vér megfelelő áramlása nélkül. A tartós és nagymértékű dohányzás károsítja a kismedence vérellátottságát, ami merevedési zavarokat okozhat. Arról nem beszélve, hogy a dohányzás gyakran együtt jár az ivással, az alkohol pedig szintén kedvezőtlenül hat a potenciára.

Nem a kemény erekció elvesztése a dohányzás egyetlen káros mellékhatása. Hagyjuk most a nyilvánvaló tényeket a tüdő és az egész légzőszervrendszerre gyakorolt káros hatásáról és beszéljünk csak arról, hogy a szexuális életet miként befolyásolja. A nikotin rendszeres fogyasztása elszínezi a fogakat, ami már önmagában ápolatlan megjelenést kölcsönöz, amihez még a kellemetlen lehelet is hozzájárul. Senki ne áltassa magát azzal, hogy a füstös lehelet kiiktatható egy kis cukorkával vagy mentolos rágóval. Senki sem csókolózik szívesen olyasvalakivel, aki bűzlik, mint egy hamutartó. A füst könnyen beleeszi magát a ruhába, hajba, szakállba, ami szintén taszító lehet a gyengébbik nem számára. A szeretkezés utáni rágyújtás ugyancsak kiábrándító szokás. A legrosszabb, amit az ember a felhevült testével tehet, hogy összeszűkíti az ereket, amiben még dübörög a vér és az adrenalin. Szex után nem pótcselekvésre van szükség, nem arra, hogy kiszaladjunk az erkélyre vagy füstbe borítsuk a szobát, hanem arra, hogy minél tovább élvezzük egymás társaságát.

A kemény erekció megőrzése dohányzás nélkül sem egyszerű. Számos betegség, gyógyszerek és a stressz is kiválthatják a szexuális teljesítmény csökkenését. A férfiak többsége előbb utóbb szembe kerül ezzel a problémával. Talán könnyebb lesz feldolgozni úgy ezt az új helyzetet, hogy közben nem kell saját magunkat ostoroznunk, hogy nem kell feltennünk a kérdést: vajon, ha nem dohányoztam volna, meg tudtam volna őrizni a potenciámat? Azt mondják sosem késő abbahagyni a dohányzást, de miért ne lehetne a mai az a nap? Ha hinni lehet a kutatásoknak az erekcióra való hajlam már egyetlen nap után erősödik. Megér egy próbát!

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.