7 potencia növelő étel

Egészségünk megőrzése a megfelelő táplálkozással kezdődik. A kellő gondossággal összeválogatott ételek segítenek az elhízás megelőzésében, immunrendszerünk erősítésében, még egyes finomságok abban is segítenek, hogy felébresszék a nemi vágyat, vagy enyhítsék a merevedési zavarok kellemetlen tüneteit. Manapság már elérhetőek a teljes mértékben természetes összetételű potencianövelő szerek, melyek hatékonyabbak, mint a jól ismert Viagra, vagy Kamagra. Azonban az említett szerek és a helyes étrend kombinációja vezet valódi, hosszantartó eredményhez.

A legismertebb vágyfokozó ínyencség az osztriga, aminek állítólag a híres szerető Casanova is köszönhette teljesítő képességét. Az osztrigában többféle B-vitamin is megtalálható, emellett magas az E- és D-vitamin tartalma is. Vágyfokozó és potencianövelő hatását azonban elsősorban magas cink tartalmának köszönheti. A cink hozzájárul a nemi hormonok valamint a szexuális aktivitásért felelős hormonok termelődéséért.

A kaviár is ismert potencianövelő, hívnevét annak köszönheti, hogy a hal petéjéből készül, így közvetlen kapcsolatban áll a termékenységgel. A magas fehérjetartalmú étel, nem tartozik a legolcsóbb élelmiszerek közé, hazánkban is a luxus kategóriába sorolják. Éppen ezért régóta a gazdagság és a hatalom szimbóluma, és mint tudjuk ezek a tulajdonságok sok hölgyet vonzzanak. Kedvezően hat a közérzetre és csökkenti a szexuális fáradtságot.

Tovább nézelődve a tenger gyümölcsei között még egy értékes potencianövelőre bukkanhatunk, ami nem más, mint a lazac. Amellett hogy egészséges, kalóriaszegény és omega 3 zsírsavban is gazdag, nagy arányban tartalmaz fehérjét foszfort és jódot. A kínai gyógyászat régóta sikeresen alkalmazza a frigiditás és az impotencia gyógyításában.

A méz jótékony hatásait szinte felsorolni sem tudnánk. A legáltalánosabb immunerősítő szer, megfázásos időszakban nélkülözhetetlen. Fogyasztjuk teába keverve, zúzott fokhagymával vagy önmagában. Bár évezredek óta használjuk mégis reform élelmiszernek számít, a legtöbb étrend előnyben részesíti a cukorral szemben. Antibakteriális hatóanyagokat tartalmaz alkalmas a lázas betegek kezelésére és sebgyógyításra, mindemellett pedig még afrodiziákum is. Segít stabilizálni a vércukorszintet ezáltal jobb közérzetet biztosít, kedvezően hat az izmok és a szívműködésére is. Márpedig egy kimerítő aktus során mindkettőre szükség van. Energiabombaként robban a szervezetben, fokozza a szellemi és fizikai aktivitást, szexuális energiával fűti fel a szervezetet.

A csokoládét mindenki imádja. Ugyanakkor tabu élelmiszernek számít, szinte minden diéta és fogyókúra kizárja, vagy csak nagyon ritkán és nagyon keveset engedélyez. Talán a szigorú szabályok miatt kelt szárnyra az az elképzelés, hogy a csokoládé vágyfokozó hatású. Amerika őslakosai szexuális varázsszernek tartották a kakaó babot, ezzel fizettek is a prostituáltaknak szolgáltatásaikért. A csokoládé fogyasztás általánosságban jótékonyan hat a közérzetünkre. A csoki már gyermekkorban jutalomfalatnak számít, ajándékba kapjuk és adjuk, ezért fogyasztásához kellemes emlékeket társítunk. A csokoládé segít felszabadítani az agyban az úgy nevezett boldogság hormont, ami jó kedvre derítt bennünket. Vágyfokozó hatása nem igazolt, viszont azáltal, hogy jó hangulatot biztosít könnyebben megjöhet a kedvünk egy kis hancúrozáshoz is.

A tojás egyetlen kivételesen nagy sejt, egy petesejt. Magában hordoz minden az élet kialakulásához és fejlődéséhez szükséges vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet. Magas fehérjetartalma miatt a sportolók és a testépítők kedvelt élelmiszere. Rengetegféle étel készíthető belőle, így szinte mindenki beillesztheti az étrendjébe. Potencianövelő hatása jól ismert, különösen a fürjtojásnak. Amilyen kicsi, olyan nagy erő lakozik benne, tele van fehérjével, kalóriaértéke mégis alacsony. Többféle vitamint és ásványi anyagokat egyaránt tartalmaz és nyersen is bátran fogyasztható, így képes megőrizni minden jó tulajdonságát. Számos vágyfokozó étel és ital összetevője, és az egészségmegőrzés területén is szinte csodaszernek számít.

A szarvasgomba mindennapos fogyasztását sajnos csak kevesen engedhetik meg maguknak. Ez az ínyencségnek számító gombafajta a talaj alatt 10-20 centiméterrel terem, megtalálására speciálisan képzett kutyákra van szükség. Ha mégis sikerül hozzájutnunk a finom falatok mellett más élvezetekben is részünk lehet. A szarvasgomba potencianövelő hatását a gímszarvasokon figyelték meg, akik a párzási időszak alatt feltúrják a földet az értékes csemege után, majd azt elfogyasztva hatalmas lendülettel vetik magukat a nőstények után.

Egy válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.